Ministar Marić i gradonačelnik Zurovec potpisali ugovor vrijedan 6, 5 milijuna kuna!

12. travnja 2019.
Komentari isključeni
481 Pregleda

Državno zemljište na području Kerestinca ukupne površine od oko 250 tisuća metara kvadratnih i vrijedno oko 6, 5 milijuna kuna od danas je u vlasništvu grada Sveta Nedelja. Nekretnina je darovana u svrhu poticanja gospodarskog napretka i razvoja poduzetništva, pa će na tom području ubrzo zaživjeti nova gospodarska zona.

Ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području Kerestinca danas su u prostoru svetonedeljske gradske vijećnice potpisali ministar državne imovine Goran Marić i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. Potpisivanju ugovora nazočili su i župan te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Damir Mikuljan te zamjenici svetonedeljskog gradonačelnika Davor Nađi i Marija Hršak.

“Sveta Nedelja je poznata po vrijednim ljudima i poduzetničkoj aktivnosti, a darivanje ovog zemljišta pridonijet će širenju gospodarske zone te dodatnom razvoju Svete Nedelje. Inicijativa za to postoji već više godina, no sada su se stekli zakonski uvjeti da se zemljište daruje, jer smo promijenili zakonski okvir. Ovaj ugovor vrijedi više nego svi do sada potpisani ugovori u Svetoj Nedelji” – rekao je ministar Goran Marić te dodao kako na ovakav način Hrvatska može oživjeti zapuštenu državnu imovinu i staviti ju u funkciju rasta gospodarstva. “Ova suradnja je jamstvo za poduzetnički uzlet” – zaključio je ministar Marić pohvalivši suradnju s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

Svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec zahvalio je na darovanom zemljištu koje će biti privedeno svrsi i gdje će se razviti nova gospodarska zona. Pohvalio je postupak koji je Sveta Nedelja provela s Ministarstvom državne imovine na čelu s ministrom Goranom Marićem, jer je darovanje nekretnina dogovoreno vrlo brzo, uz puno razumijevanja.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je kako će darovano zemljište pripomoći razvoju gospodarske zone te privući investitore i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Župan je zahvalio ministru Mariću na svemu do sada učinjenom te je pohvalio pristup kojim se nekretnine daruju, a kako bi se privele svrsi. Župan Kožić izrazi je nadu da će ovakav sličan ugovor uskoro biti potpisan u Zagrebačkoj županiji, a vezano za izgradnju dječje bolnice u Bistri.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.