Izmjene u programu Samoborskog proljetnog sajma

12. travnja 2019.
Komentari isključeni
495 Pregleda

Dolazećeg vikenda u našem će se gradu održati 15. Samoborski proljetni sajam, ali uz izmijenjeni program od prvotno najavljenog.

Sajam će sutra i nedjelju na Trgu kralja Tomislava, s programom od 9 do 19 sati, okupiti brojne izlagače koji će predstaviti etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora, a dio ove manifestacije treću godinu uzastopce bit će Dječji proljetni sajam. No, zbog najave lošeg vremena i taj će se program održavati pod velikim šatorom. Svoje proizvode izložit će samoborske osnovne škole, Bogumila Tonija, Milana Langa, Mihaela Šiloboda, Rude i Samobor te dječji vrtići Grigor Vitez, Izvor, Mali prijatelji, Dječji grad, Osmijeh, Potočić, Cvjetnjak i WDW Neven. Dječji proizvode moći će se razgledati i kupiti sutra od 10 do 13 sati. Ostatak zabavnog programa (radionice, zekalice, proljetna hulahopica i dječji vlakić) odgađa se za sljedeću subotu, 20. travnja, a održat će se na Trgu Matice hrvatske.

U veliki šator seli se, sutra od 10 sati, i kulinarska radionica “Uživam tradiciju”, koju organizira Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Bez promjena se održava ostatak programa, pa će posjetitelji sutra od 16 sati uživati u gastro showu samoborskih slastičara, “šajberi” će nuditi salame na degustaciju u nedjelju od 10 do 13 sati, a u nedjeljno poslijepodne za zabavu se brine tamburaški sastav Od sumraka do zore.

Već je ranije najavljeno kako je Proljetni kup u preponskom jahanju, koji se trebao održati na Etno farmi Mirnovec, zbog vremena, nažalost, otkazan. (foto: Ivana Kokot i Josip Grđan)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.