Dan i Paula Hude u vrhu na hrvatskim plesnim prvenstvima

12. travnja 2019.
Komentari isključeni
544 Pregleda

Proteklog vikenda u Koprivnici je održano Prvenstvo Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. Sudjelovalo je 80 sportskih plesnih parova, 22 formacije, 18 skupina i 100-tinjak solo plesača. Osim tri medalje za samoborski klub, o čemu smo već izvjestili, još dvije medalje dolaze u Samobor.

U konkurenciji mlađe mladeži Samoborac Dan Hude je u paru sa Zarom Ivičinec Sportskom plesnom klubu Zagreb donio prvo mjesto, pobijedivši u svih pet plesova. Time su postali dvostruki šampioni. Nakon državnog prvenstva u standardnim plesovima i osvojenog prvog mjesta, pokazali su da su najbolji i u latinsko-američkim plesovima.

Danova sestra, Paula Hude i Vedran Sraga po peti put uzastopce postali su viceprvaci Hrvatske u najkvalitetnijoj kategoriji plesača i svojim plesom najavili da će dostojno predstavljati našu zemlju na europskim i svjetskim prvenstvima koja slijede u nastavku sezone. Njihov zajednički trener, naš sugrađanin Nicolas Quesnoit, može biti zadovoljan i mirno nastaviti sa suđenjem u Plesu sa zvijezdama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.