Sveta Nedelja gradi novo reciklažno dvorište

10. travnja 2019.
Komentari isključeni
1.270 Pregleda

U sklopu provedbe projekta izgradnje reciklažnog dvorišta, svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec potpisao je danas s predstavnicima tvrtke HIS iz Donje Višnjice ugovor o građenju i opremanju novog reciklažnog dvorišta, s predstavnicima tvrtke Geoekspert iz Zagreba ugovor za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu te s predstavnicima zagrebačke tvrtke Hidroplan ugovor za uslugu projektantskog nadzora. Prethodno je, 3. prosinca prošle godine, potpisan ugovor za uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta s tvrtkom Maxicon iz Zagreba.

Projekt se financira sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, a ukupna vrijednost mu je nešto veća od 3 milijuna kuna. Visina nepovratnog EU iznosa je oko 2 i pol milijuna kuna, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova, a ostatak sredstava osiguran je iz svetonedeljskog proračuna. -Projekt reciklažnog dvorišta dodatno će pridonijeti razvoju i podizanju svijesti o ekologiji i očuvanju okoliša jer ćemo njime osigurati odgovarajući prostor za selektivno odvajanje otpada – istaknuo je gradonačelnik Zurovec. Razdoblje provedbe je od 1. listopada prošle do 15. studenog ove godine. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će uz silazni put s autoceste u Svetu Nedelju, na površini od oko 1700 kvadrata, a otvorenje se očekuje u studenom ove godine. Grad Sveta Nedelja će upravljanje reciklažnim dvorištem osigurati putem koncesionara.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.