Najnovije
Bronca za Niku Jelen (23. veljače 2020. 22:18)
Fašnik u Svetoj Nedelji (23. veljače 2020. 15:18)
Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta! (22. veljače 2020. 23:10)
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)

Davor Nađi na konferenciji gradova u Ženevi

10. travnja 2019.
Komentari isključeni
629 Pregleda

Zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, imao je ovih dana priliku uime Grada Svete Nedelje, kao jedini predstavnik Republike Hrvatske, a na poziv UNECE-a održati govor u UN-u u Ženevi o svemu što se u Svetoj Nedelji radi na području održivog razvoja, energetske učinkovitosti i pametnih rješenja, s ciljem podizanja kvalitete života kao dio šire svjetske borbe protiv klimatskih promjena.

-Slušajući najbolje prakse drugih gradova, vidi se da u tom području Sveta Nedelja prati korak s najrazvijenijim gradovima u svijetu. Čuo sam i mnoge zanimljive i inovativne pristupe pojedinih gradova koje bi svakako trebalo razmotriti u smislu moguće implementacije i u našem gradu. Posebno sam ponosan na činjenicu da Sveta Nedelja, iako jedan od najmanjih gradova na Day of Cities konferenciji, “igra” daleko iznad svoga ranga, što znači iznadprosječnu kvalitetu života za stanovnike Svete Nedelje i u budućnosti – rekao nam je Davor Nađi dodajući da Sveta Nedelja ne misli stati na tome jer pokazatelj da ide u dobrom smjeru bio je i snažan pljesak koji je tijekom i nakon svog izlaganja dobio od mnogih gradonačelnika znatno bogatijih zapadnih i skandinavskih zemalja, ne samo zbog radnji koje svetonedeljska gradska uprava poduzima već sada, nego i zbog projekata u pripremi i planova koje ima za budućnost.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.