Najnovije
Četiri kvara na vodoopskrbnom sustavu (16. veljače 2020. 12:33)
Isključenja struje 17. i 18. veljače (16. veljače 2020. 10:05)
Šarolika fašnička nedjelja (16. veljače 2020. 09:00)
Od fine papice do raspjevane klapice (15. veljače 2020. 22:16)
Od monografije do web-a (15. veljače 2020. 21:07)
Samobor – Jaska 3:0 (15. veljače 2020. 20:21)
Ana Lenard zaustavljena u prvom nastupu (15. veljače 2020. 20:01)
Vrijeme kao naručeno za male maškare! (15. veljače 2020. 12:50)

Strmečki “Zrikavci” pozdravili i propitali svetonedeljskog gradonačelnika Zurovca

9. travnja 2019.
Komentari isključeni
508 Pregleda

U sklopu projekta “Say hello to the world” djeca iz odgojne skupine Zrikavci Dječjeg vrtića Slavuj u Strmcu danas su posjetila svetonedeljsku gradsku upravu, a dočekao ih je gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak. Zrikavce su dovele odgojiteljice Eržebet Širanović i Zdenka Sever te psihologinja Sara Jager.

Uzimajući u obzir vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj, Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor s FINI zavodom Radeče i uključio se u projekt “Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije “My hello”. Projekt omogućuje povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu “Pet prstiju” i s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse. Projekt se sastoji od 5 tema: “To sam ja”, !”Ja i moja obitelj”, “Ja i moj vrtić”, “Ja i moje mjesto” te “Ja i moja država”. Posjet gradonačelniku bio je dio teme “Ja i moje mjesto”.

Dario Zurovec je djeci objasnio što zapravo gradonačelnik radi i koliko je važno kvalitetno upravljati gradom. Mališane je najviše zanimalo što je gradonačelnik želio postati kada je bio dijete i je li način na koji se postaje gradonačelnik sličan utakmici u smislu “tko je bolji i tko ima više navijača – taj i pobijedi”. -Kao dijete želio sam postati odvjetnik. Čovjek sazrijeva kroz razna učenja koja ga vode ka zanimanju u kojemu se u konačnici pronađe. Potrebno je ulagati i njegovati ono što volimo jer je svako zanimanje vrijedno i potrebno – istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Odgojna skupina Zrikavci otpjevala je i dvije prigodne pjesmice, uručila crtež na temu Gradske vijećnice te nastavila druženje s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom u neformalnom tonu, uz slatkiše i sokove.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.