Pobijedila “Fantastična trojka” iz Svete Nedelje

6. travnja 2019.
Komentari isključeni
496 Pregleda

U prostorijama samoborskoga Ogranka Matice hrvatske jučer je po četvrti put održan Kviz lektira. Ovogodišnji kviz pod nazivom “Bajka o vratima” priređen je u čast jednoga od najpoznatijih živućih hrvatskih književnika, Danijela Dragojevića, koji je u siječnju proslavio 85. rođendan.

U kvizu, koji su još 2016. godine osmislile i vode Sandra Sinković i Lada Lokmer, sudjelovali su učenici šestih razreda osnovnih škola u pratnji svojih učitelja. Kroz raznovrsna pitanja učenici su, podijeljeni u skupine, odgovarali na postavljena im pitanja. Svi su se odlično pripremili te je stoga i konačni rezultat bio skoro izjednačen.

Pobijedila je skupina “Fantastična trojka” iz Osnovne škole Sveta Nedelja: Lara Turk, Mia Videk i Antonio Čović (učiteljica Andrea Lizatović). Drugo mjesto dijele učenici Osnovne škole Milana Langa, “Langovci”, Leon Bišćan, Amalija Bošnjak i Nika Sladić, uz podršku učenice Antonije Vrbančić (učiteljica Ivančica Huđek), učenici Osnovne škole Mihaela Šiloboda, “Sreća”, Marko Mihelić, Vid Pajić i Nika Vlašković (učiteljica Valerija Babojelić) i učenici Osnovne škole Samobor, “Lumenići”, Ana Jurković, Lana Turina i Emanuel Žepek (učitelj Goran Šobota). Treće su mjesto osvojili učenici Osnovne škole Bogumila Tonija, “Velikaši iz Bogumilca”, Ivan Karlo Moštak, Marija Antonina Čuljak i Jan Štublin (učiteljica Maja Brajković).

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.