Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Sedam slikovnica kao emocionalne početnice

3. travnja 2019.
Komentari isključeni
1.142 Pregleda

Interaktivne slikovnice Ante Kolaka i Ivana Markića predstavljene su u utorak, 2. travnja poslijepodne na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor. Konkretno, predstavljen je ciklus od sedam slikovnica koje pišu ovi profesori s Filozofskog fakulteta za potrebe učitelja, roditelja i djece.
Kako je uvodno pojasnila Vesna Marjanović, doktori Ante Kolak i Ivan Markić dolaze s Odsjeka za pedagogiju, a nositelji su kolegija didaktika, školska pedagogija, metodika nastave, obrazovanje darovitih i školsko-stručna pedagoška praksa. Godine iskustva u praktičnom radu i prikupljeno teorijsko znanje koje su iskazivali u znanstvenim radovima, nakon rođenja djece, jer svaki ima po troje, pretočili su u nešto svima dostupno, slikovnice.

Ciklus od sedam slikovnica obuhvaća širok niz tema za koje su doktori Kolak i Markić primjetili da ih se može obraditi na svima pristupačan način, a glavni likovi u interaktivnim slikovnicama su djeca autora, tri kćeri dr. Markića i tri sina dr. Kolaka, a obrađuju se teme od polaska u školu, darovitosti, odnosa u razredu, emocija, prijateljstva i sličnih tema. Kako je rečeno, one predstavljaju svojevrsne emocionalne početnice za djecu i njihove roditelje.

Slikovnice su redom: Moj razred, Mak u bolnici, Marija kreće u školu, Šimun ima prijatelje, Lucija uči, Manuela zna i može i Kako se osjeća Val. Na Odjelu za odrasle sinoć su se slikovnice mogle i nabaviti po promotivnoj cijeni od 30 kuna.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.