Križni put kroz četiri sela

2. travnja 2019.
Komentari isključeni
649 Pregleda

Četvrta korizmena nedjelja u župi svetog Leonarda u Kotarima podno Plešivice tradicionalno se obilježava zajedničkom pobožnošću križnog puta. Sunčano poslijepodne ove je nedjelje izvuklo brojne župljane na otvoreno te su, predvođeni župnikom Darkom Banfićem, krenuli od prve postaje kod križa na ulazu u Cerje. Postaje križnog puta upriličene su pored krajputaša i kapelica kroz sva četiri sela koja čine župu. To su Cerje, Manja Vas, Kotari i Bukovje.

Vjernici su se izmjenjivali u nošenju drvenog križa kao i u čitanju tekstova na pojedinim postajama, tako da je pobožnost uistinu poprimila karakter zajedničke molitve. Nakon zadnje postaje, kod špilje Majke Božje Lurdske u Bukovju, uputili su se u župnu crkvu svetog Leonarda gdje su slavili svetu misu. Duhovno ojačan, nakon zajedničke molitve i druženja u dvorištu samostana, svaki sudionik ovog korizmenog hoda svojim je obiteljima odnio maleni dio spokoja i mira.

Violeta Gjurkin

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.