Radionica nordijskog hodanja

1. travnja 2019.
Komentari isključeni
363 Pregleda

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju Šport za sve Samobor, sutra, u utorak, 2. travnja, započinje radionica nordijskog hodanja pod stručnim vodstvom profesorice Gordane Furjan-Mandić. Program radionice obuhvaća 10 jednosatnih edukativnih treninga koji će se održavati svakog utorka s početkom u 19 sati na samoborskom Vugrinščaku.

Nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje, a podrazumijeva hodanje po ravnom ili brdovitom terenu uz posebnu tehniku kretanja te korištenje za tu svrhu konstruiranih štapova. Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba kod osoba s prekomjernom težinom, pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 posto u odnosu na običan hod.

Sudionicima radionice bit će osigurani štapovi za nordijsko hodanje pa je zbog toga nužna prethodna prijava. Prima ih Ljiljana Šurbek Bošnjak na 098 622 421.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.