Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Idejno rješenje za ljetne mjesece

Uređenje sportskih terena kod OŠ Bogumila Tonija

29. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.727 Pregleda

Slijedom jučerašnje rasprave na Gradskom vijeću,  iz Grada dodatno pojašnjavaju projekt uređenja sportskih terena kod OŠ Bogumila Tonija.

Postojeća polivalentna asfaltna igrališta kod OŠ Bogumila Tonija sagrađena su ranih 80-ih godina, trenutno se nalaze u lošem stanju jer preko 20 godina nije presvučena asfaltna ploha zbog čega su igrališta dotrajala i derutna.

Trenutno se ovdje nalaze dva otvorena tenis terena, teniski zid, prostor balona s umjetnom travom za mali nogomet, atletska borilišta te vanjska igrališta za košarku i multifunkcionalno za nogomet i rukomet.

Novo sagrađeno rukometno igralište rezultat je povećanih potreba škole, osobito obzirom na broj učenika, a kraj njega uredit će se i teren odbojke na pijesku. Ova igrališta nisu predmet podzakupa te će ih moći neograničeno koristiti učenici i svi građani.

Kako bi se osigurao bolji standard, postoji sportska i ekonomska opravdanost davanja u podzakup dijela igrališta jer će se tako dobiti dva nova natkrivena i grijana prostora gdje će se sportski i rekreativni sadržaji odvijati kroz cijelu godinu.

Tenis tereni bit će na raspolaganju školi i učenicima od 8 do 14 sati, a igralište s umjetnom travom od 8 do 18 sati.

Idejno rješenje za zimske mjesece

S idejnim projektom suglasan je školski odbor i ravnateljica OŠ Bogumila Tonija te osobito nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture jer će se na ovaj način dobiti novi sadržaji primjereni najvišem standardu rada s učenicima pete škole po veličini u Hrvatskoj.

Prema idejnom rješenju investitor, Tenis klub Stars, uklonit će postojeći balon za mali nogomet, zajedno sa umjetnom travom te teniski zid. Na mjestu postojećeg balona izvest će se teniski teren s tvrdom podlogom, te natkriti šatorom aluminijske konstrukcije. Također će se izgraditi teren za padel s cjelokupnom konstrukcijom i podlogom. Na postojećem vanjskom nogometnom terenu, investitor će postaviti umjetnu travu te ograditi teren sa zaštitnom ogradom, dok će na košarkaškom igralištu postaviti plastificiranu podlogu za igru „ulične košarke“.

TK Stars će se obvezati na 20-godišnje ulaganje u te objekte u ukupnoj visini od milijun i 650 tisuća kuna s PDV-om, a istekom ugovora navedena ulaganja postaju vlasništvom OŠ Bogumila Tonija.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.