“Sat za planet Zemlju” i u Samoboru

29. ožujka 2019.
Komentari isključeni
410 Pregleda

Ovogodišnji moto globalne svjetske akcije “Sat za planet Zemlju” s motom “Skini se s plastike, navuci se na prirodu” ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Grad Samobor, zajedno s Turističkom zajednicom i samoborskim Komunalcem i ove će se godine pridružiti toj globalnoj akciji, pa će sutra, u subotu, 30. ožujka, u 20.30 na sat vremena ugasiti svjetla na zgradama Gradske uprave i Turističke zajednice. Iako simbolična gesta, u trajanju od 60 minuta, ona ne rješava problem klimatskih promjena i neodgovornog upravljanja prirodnim resursima, ali zasigurno potiče na promišljanje. Cilj akcije “Sat za planet Zemlju” je da se već dvanaestu godinu uzastopce jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja i upozori na štetnost klimatskih promjena te na nužnost brige o ekološkoj odgovornosti svakog pojedinca.

I svi pojedinci i poduzeća pozvani su da se uključe u akciju gašenjem svjetla, ali ovogodišnji apel upućen je i svjetskim vladama da uvedu globalni pravnoobvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom. Na www.earthhour.org može se saznati što se događa na lokacijama širom svijeta te pročitati priče pojedinaca o tome što rade za naš planet.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.