Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec ponudio obrazloženje, a ne ostavku!

28. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.631 Pregleda

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec danas na sjednici Gradskog vijeća nije podnio ostavku na svoju dužnost, a na zahtjev vijećnika HDZ-a i nezavisne vijećnice na platformi MOST-a Irene Franceković.
Nakon jučerašnje konferencije za medije na kojoj je predsjednik gradskog HDZ-a Vladimir Skendrović javnost upoznao s Odlukom povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz svibnja prošle godine u kojoj se smatra da je zamjenik gradonačelnika bio u situaciji sukoba interesa jer je u vrijeme zaposlenja njegovog sina u trgovačkom društvu Odvodnja Samobor bio član Skupštine društva, danas je na sjednici Vijeća upućen zahtjev za ostavkom:
– Deset i pol mjeseci je sasvim dovoljno vremena da se obznani, obrazloži, elaborira, demantira bilo što što je tema. Ako u deset i pol mjeseci niste našli za shodno da to uopće spomenete onda mi ne tražimo niti želimo slušati bilo kakvo obrazloženje, nego sve stane u nekoliko riječi, dajem ostavku ili ne dajem ostavku – poručio je vijećnik Skendrović.
Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec ostavku nije podnio, nego je ponudio obrazloženje u kojem je konstatirao da je činjenica kako je njegov sin 2015. godine zaposlen u Odvodnji Samobor, ali i da je činjenica kako nije on taj koji ga je zaposlio već je to napravio bivši direktor trgovačkog društva.
– Odluka Povjerenstva temelji se na Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, članak 2, stavak 2, podstavak 2 i molio bih da svatko to pročita, za to djelo nisu predviđene apsolutno nikakve sankcije. S moralne strane mogao bih se na neki način čak i složiti kad se vidi “zamjenik gradonačelnika – Skupština društva – njegov sin”. Ali tu nisu nikakve štete, nikakvi osobni interesi, niti je nanesena bilo kakva šteta ugledu grada. Još bih svakoga molio, ta je odluka na stranicama Povjerenstva, neka svatko pročita odluku i protumači ju na svoj način – rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.
Vijećnica Irena Franceković ponovila je pak kako svejedno očekuje od zamjenika gradonačelnika da podnese ostavku zbog moralne odgovornosti.
– Građani, kad izlaze na izbore, prvenstveno žele izabrati nekoga tko će zastupati njihove interese, a oni su su ugodan život u gradu u kojem su odlučili živjeti. Iz ovog vašeg postupka mi možemo zaključiti da je vama bio cilj da ugodite vlastitoj obitelji, a ne građanima Samobora i iz tog razloga smatram da je vaša moralna odgovornost da date ostavku – zaključila je vijećnica Franceković.
U iznimno kratkom aktualnom satu današnje sjednice Vijeća za izdvojiti je još da su vijećnici Skendrović i Franceković još jednom zatražili pisane odgovore na pitanja s prethodnih sjednica. Konkretno, vijećnika Skendrovića zanimala je situacija sa Starim gradom te problem najezde štakora u Samoboru, a vijećnica Franceković pitala je za mogućnost izgradnje nogostupa od Gradne do Samobora i uređenja autobusnog stajališta na području Mjesnog odbora Gradna. Pitanje o mogućnosti uređenja igrališta u Langovoj ulici postavila je pak vijećnica stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Matilda Mihaela Purić, a svoj će odgovor također dobiti pisanim putem.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.