Spoj tambure, šansone i domaćih glasova

28. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.146 Pregleda

Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva Samobor-Chassieu priredilo je još jedno izdanje Večeri francuske šansone. Po 9. put u Samoboru, u kino dvorani, moglo se uživati u promociji francuskog jezika i kulture kroz neke od najpoznatijih pjesama francuskog govornog područja, u interpretaciji domaćih glazbenih snaga.

Tako su glasove Lovre Rimca, Đurđice Pleše, Marije Tominić, Hane Ruklić te Marina i Lare Rimac svojim tamburama popratili članovi Tamburaškog društva Ferdo Livadić pod vodstvom Petre Vojvodić Mrvoš i Romana Grossa. U plesnom dijelu nastupile su Rasplesane iskrice Osnovne škole Samobor te učenici 4. razreda Osnovne škole Sveta Nedelja, a zapjevale su i učenice IV. gimnazije u Zagrebu Anja Jogunica Diana Firkelj.

Zanimljivo je bilo čuti jedinstveni spoj tambure i francuske šansone, kao i vidjeti istovremeno tri člana obitelji Rimac u zajedničkom nastupu te čuti novi samoborski glasovni spoj Đurđice Pleše i Lovre Rimca.

Na kraju, voditeljice programa Mirjana Komočar Ljubić i hana Ruklić okupljene su pozvali na jubilarno, 10. druženje u Večeri francuske šansone za godinu dana, ali i na nastavak programa u Danima frankofonije u obliku projekcije švicarskog filma Sweet Girls u PopUp kinu u četvrtak u 19:30 uz slobodni ulaz.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.