Vodstvo samoborskog HDZ-a traži ostavku zamjenika gradonačelnika Željka Staneca!

27. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.036 Pregleda

Samoborski HDZ i nezavisna vijećnica pod platformom Mosta Irena Franceković zatražit će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća ostavku zamjenika gradonačelnika Željka Staneca.
Povod je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prema kojoj se smatra da se zamjenik gradonačelnika našao u situaciji sukoba interesa kao jedini član Skupštine trgovačkog društva Odvodnja Samobor kad je 2015. godine, diskrecijskom odlukom tadašnjeg direktora Krešimira Jelića, u Odvodnji zaposlen sin zamjenika gradonačelnika, objasnio je danas na konferenciji za medije predsjednik samoborskog HDZ-a Vladimir Skendrović.

U gradskom HDZ-u smatraju da ta odluka podupire njihovu tvrdnju kako u Gradu postoji piramidalna grupacija ljudi koja kadrovira po sistemu takozvanog diskrecijskog prava. U tom smislu je rečeno i da, prema njihovom mišljenju, gradonačelnik zapošljava po krvnom srodstvu, prijateljskim odnosima i stranačkoj pripadnosti te da se u zadnjih 10 godina u gradskim tijelima, ustanovama i trgovačkim društvima zapošljava prekomjerno i po ključu stranačke pripadnosti.
Na temelju odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u HDZ-u smatraju kako je zamjenik gradonačelnika izgubio njihovo povjerenje te su mišljenja da je Željko Stanec u najmanju ruku trebao javnost obavijestiti da se protiv njega provodi postupak te kakva je odluka donesena.
Iz Grada Samobora su poručili kako će zamjenik gradonačelnika Željko Stanec na zahtjev samoborskog HDZ-a odgovoriti sutra, na sjednici Gradskog vijeća.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.