Energetska obnova svetonedeljske škole uspješno napreduje

26. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.250 Pregleda

Na zgradi Osnovne škole Sveta Nedelja u tijeku je energetska obnova, koja je započela u studenom prošle godine, a kraj radova predviđen je za rujan ove godine. Projekt obnove ukupno je vrijedan oko 9 milijuna i 100 tisuća kuna od čega Europska unija preko Operativnog programa Konkurentnost i kohezija izdvaja oko 3 milijuna i 647 tisuća kuna, a po 2 milijuna i 726 i pol tisuća kuna ulažu Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja iz svojih proračuna. Oko milijun kuna očekuje se i od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt obuhvaća izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, sanaciju stropova i zamjenu krovišta na starom dijelu škole, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, modernizaciju sustava rasvjete LED tehnologijom, rekonstrukciju radijatorskog grijanja i ugradnju termostatskih ventila na radijatorima kao i ugradnju novog kondenzacijskog kotla.

Nastava u školi, bez obzira na radove, uz dobru koordinaciju s izvoditeljima zahvata na objektu, neometano se odvija, u što su se uvjerili i novinari na konferenciji za medije održanoj poslijepodne u jednoj od učionica škole. O tome su javnost izvijestili ravnateljica škole Anica Magdalenić, voditelj radova Damir Zurovec iz komunalnog odjela Grada Svete Nedelje, svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Anica Magdalenić nije krila zadovoljstvo projektom koji će školi donijeti i znatne uštede na energentima. -To nisu tzv. kozmetički zahvati već cjelovita obnova nakon koje će cijeli objekt biti kao novi – rekao je Damir Zurovec. -Ovo je trenutno najjači investicijski zahvat na području grada – istaknuo je Dario Zurovec – dodavši da su i učitelji i učenici u odnosu na rezultate koje postižu apsolutno zaslužili novu školu. Gradonačelnik je najavio i dodatna ulaganja u sklopu ovog projekta, ali nije otkrio na što će se ona odnositi. Nadica Žužak je naglasila da se u kratko vrijeme na području Svete Nedelje prišlo energetskoj obnovi dviju škola, ove matične i njezine područne u Kerestincu čime će Sveta Nedelja u konačnici na svom području imati 3 energetski potpuno nove škole. -Na redu je onda škola u Strmcu – dometnuo je na sve to zamjenik svetonedeljskog gradonačelnika Davor Nađi – no o tome će još biti riječi.

Projektant ove energetske obnove škole u Svetoj Nedelji tvrtka je Mplan iz Bjelovara, koja obavlja i nadzor nad radovima čiji je izvoditelj Spektar gradnja iz Zagreba.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.