Auto Karting Klub Sveta Nedelja – uspješno u Kumrovcu!

26. ožujka 2019.
Komentari isključeni
973 Pregleda

Nova sezona prvenstva Hrvatske u rally-u počela je prvim vikendom mjeseca ožujka. Prekrasno sunčano vrijeme za izlet u Hrvatsko zagorje iskoristilo je uistinu iznimno mnogo gledatelja koji su posjetili prvu rally utrku u novoj sezoni – 8. INA Rally Kumrovec.

U “najpoznatije selo na svijetu” uputila se ukupno 51 natjecateljska posada iz četiri države Europe, uz nekoliko predvozača. Među njima, iz svetonedeljskog Auto Karting Kluba Sveta Nedelja sezonu je otvorilo pet posada. Višestruki prvak Hrvatske u rallyju, Nenad Lončarić na suvozačko mjesto svoje Subaru Impreze STI posjeo je Tajanu Vojvodić – Pinky, aktualnu predsjednicu svetonedeljskog kluba.

Plasirali su se na 2. mjesto u klasi 5 prvenstva Hrvatske te 3. mjesto klase III Otvorenog prvenstva Zagreba. Marko Kukec sa suvozačem Benediktom Kukecom koji su pokazali talent nastupajući kao predvozači u automobilu Subaru Legacy GT. Juraj Šebalj i suvozač Ivan Pogačić u novu sezonu ušli su vozeći novi automobil – Toyotu GT86 sa stražnjim pogonom te se plasirali na 3. mjesto generalnog poretka, 2. mjesto u klasi 2 prvenstva Hrvatske te 1. mjesto klase II Otvorenog prvenstva Zagreba.

Za obitelj Ravenščak Rally Kumrovec bio je vrlo uspješan. Martinu Ravenščaku, na suvozačkom mjestu kako će biti i u nastavku sezone sjedio je Filip Puzić. Plasirali su se na 2. mjesto u klasi 3 prvenstva Hrvatske. Također, dečki su utrku završili kao najbolji u kategoriji juniora. Bio im je ovo prvi rally u potpuno novom automobilu – Ford Fiesti R2T.

Druga posada Ravenščakovih, ona oca i kćeri bila je uistinu brza tijekom cijelog vikenda. Krešo i Dora Ravenščak zauzeli su 15. mjesto ukupnog poretka, 1. mjesto u klasi 5 prvenstva Hrvatske te 2. mjesto klase III Otvorenog prvenstva Zagreba vozeći svoj atraktivan Forda Escort MK I. U poretku klubova Auto Karting Klubu Sveta Nedelja pripalo je 3. mjesto prvenstva Hrvatske te pobjeda u poretku Otvorenog prvenstva Zagreba.

Austrijska posada Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5 ukupni su pobjednici osmog izdanja INA Rallyja Kumrovec u odličnoj organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba. Do cilja je uspješno stiglo 36 posada, a odustajanja su bila lakša izlijetanja i tehnički kvarovi.

Utrka u Kumrovcu najavila je dobru Hrvatsku natjecateljsku sezonu s velikim brojem gledatelja. Hoće li se isto nastaviti i na nadolazećim natjecanjima, saznat ćemo već na idućoj postaji. Prvog vikenda u mjesecu svibnju vozi se 28. Rally Opatija 2019.

Autor: Tin Beraković-AKK Sveta Nedelja

Fotografije: MWH – Martin Horvatić | Mario Pavlović | Rally Focus-Siniša Pšeničnik

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.