Tri državne prvakinje za JK Profectus!

25. ožujka 2019.
Komentari isključeni
476 Pregleda

Na splitskim Gripama u subotu 23. ožujka održana su dva prvenstva Hrvatske u judu, ono za juniore i juniorke i za dječake i djevojčice.
Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke do 21 godine, koje je bilo prvo na subotnjem programu, okupilo je 176 natjecatelja iz 35 hrvatskih klubova, a Judo klub “Profectus Samobor“ s osvojene 3 zlatne medalje dijeli prvo mjesto po broju najsjajnijih odličja s klubovima iz Pule i Solina.
Zlatnu medalju osvojila je Nina Cvjetko u kategoriji juniorki do 44 kg, Lara Cvjetko također je postala prvakinja u kategoriji 63 kilograma, a Helena Vuković obranila je naslov u kategoriji preko 78 kilograma. Tena Pšeničnjak bila je brončana u kategoriji do 52kg.
S tri zlata i jednom broncom u ženskoj konkurenciji Judo klub „Profectus Samobor“ osvojio je i pokal za ekipno drugo mjesto jer je Judo klub Zagreb s 10 medalja za samo 3 boda bio bolji.
Nakon juniorskog, održano je i Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina. Iz 55 hrvatskih klubova nastupilo je 282 natjecatelja, a od 8 Profectusovaca, 4 je zabilježilo plasman.
Jana Cvjetko u kategoriji djevojčica do 40 kilograma osvojila je srebro, u kategoriji do 48 kilograma nastupila je Nika Slaček i stigla do bronce, dok je u konkurenciji dječaka Teo Bošković u kategoriji do 30 kilograma osvojio brončanu medalju, a Rocco Cekuš je s dvije pobjede i dva poraza zauzeo 7. mjesto.
Na prvenstvu su nastupile i svetonedeljske Sakure. Ana Ugarković u kategoriji do 52 kg osvojila je srebro, a Sara Golubić borila se u kategoriji do 40 kg i došla do svoje prve državne bronce, dok je Jakov Babić natjecanje završio na sedmom mjestu, a Karlo Vešligaj je ostao bez plasmana.
Dvije medalje brončanog sjaja pripale su i samoborskim judo vukovima, predstavnicima JK Okami, a osvajači su Iris Maria Šlatka i Matej Dutković.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.