Počela obnova tržnice u Bregani

25. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.031 Pregleda

Pekarnica Noć i dan krenula je ovih dana u renoviranje prostora tržnice u Bregani. Temeljem natječaja s Komunalcem je sklopila ugovor na pet godina za zakup cijelog prostora tržnice s lijeve strane. Tamo će pripremati i prodavati pekarske proizvode. Uredit će i sanitarni čvor, a jedan njegov dio bit će javan. Uz to, obnovit će se fasada i sanirati krovište tržnice.

Kako bi se projekt mogao realizirati, postojeći frizerski salon ostat će na tržnici, ali će se preseliti u novi prostor, nekadašnju Cebru, dok će nekadašnji prostor mesnice također ići u zakup i bit će u službi pekarnice. Ulazna vrata s rešetkama i dalje će ostati kako bi sprečavala devastaciju tržnice, a unutarnji prostor klupa za prodaju također bi se trebao s vremenom početi koristiti.

Ovom obnovom prostor tržnice u Bregani ponovo će dobiti smisao čime će i naselje zaživjeti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.