Najnovije

Politički prosvjedni skup u Samoboru s porukom – jedinstvom do hrvatskog bratstva

23. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.841 Pregleda

Jednosatni prosvjedni skup danas je u podne na središnjem samoborskom trgu organizirala Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Zaprešić na temu “Bratstvo i jedinstvo NE, ali jedinstvom do hrvatskog bratstva DA”. Skup je na poprilično dobro ispunjenom Trgu, gdje se ispijala uobičajena subotnja kava, okupio između 100 i 150 prosvjednika. Uvodno je okupljene uime organizatora pozdravio predsjednik Hrvatskog domobrana Ivan Vukelić rekavši da je vrijeme da se krikne kako je dosta vrijeđanja i omalovažavanja hrvatskih branitelja i žrtava križnog puta kao i svih koji su krvavo platili svoju žrtvu za domovinu. Poručio je i da je dosta rasprodavanja Hrvatske i tjeranja naše djece u druge države.

Uz ostale, na ovom su skupu govorili i HSP-ov zamjenik kutinskog gradonačelnik, HOS-ovac Damir Markuš Kutina, predsjednica Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić, vukovarski branitelj Predrag Mišić – Pedja, Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović i umirovljeni hrvatski general i političar Željko Sačić.

Svi njihovi govori bili su ispunjeni naglašenim hrvatstvom i domoljubljem, a dio obilježen i s puno političkog naboja baziranog na dnevno-političkim previranjima u društvu. Govori su bili upotpunjeni glazbeno-recitatorskim programom, a nakon svih izrečenih poruka i zajedničkog fotografiranja prosvjednici su se razišli.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.