Okusi prirodu

22. ožujka 2019.
Komentari isključeni
546 Pregleda

Odjel za djecu i mlade samoborske knjižnice ovaj tjedan je nizom sadržaja obogatio program pod nazivom “Volim prirodu”. Cilj svega bio je da se djecu potakne da uživaju u prirodi i pokažem im koje se sve mogućnosti nude u našem gradu.

U skladu s tim prvo događanje u nizu bilo je predstavljanje Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš tijekom kojeg su djeca od naših najboljih biciklista saznala puno o sigurnosti vožnje i biciklističkim rutama po Samoboru.

Zanimljiva predavanja nastavila su se u organizaciji Udruge Breganja, pa su djeca imala priliku slušati izlaganja o speleologiji, planinarenju i alpinizmu te mikroskopom proučavati brojne životinjske vrste koje se nalaze u špiljama.

Zatim im se predstavila Javna ustanova Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje priredivši prezentaciju programa Eko kamp “Čuvam svoje gorje”, a na kraju tjedna uslijedila je promocija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i posjetiteljskog centra Kuća Velebita uz edukativno predavanje i radionicu. Sve je završilo pratičnom vrtlarskom radionicom Samoborskog vrta i Ive Miljanić o tome kako saditi biljke i kako se brinuti o njima.

(foto: FB GKS)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.