Počinje obnova bazena na Vugrinščaku

21. ožujka 2019.
Komentari isključeni
348 Pregleda

Grad Samobor osigurao je u Proračunu za 2019. godinu sredstva za sanaciju i uređenje bazena Hidopatskog kupališta na Vugrinščaku, kako bi se povećala kvaliteta sadržaja i sigurnost korisnika. Bazen će biti preuređen do početka kupališne sezone. Planirano je izvođenje radova na sanaciji velikog i malog bazena, na način da se uklone stara opločenja, saniraju školjke bazena, a potom i budu opločene novim pločicama. Također, uklonit će se stari opločnici oko bazena, a potom će i te površine biti sanirane i uređene.

Osigurana su i sredstva za nabavu elektroničkog uređaja za praćenje kvalitete vode i dodavanje neophodnih supstanci, kako bi se osigurala veća kvaliteta vode i sigurnost za korisnike bazena. Isto tako, planiraju se izvesti nužni popravci u sanitarnim čvorovima i prostoru za presvlačenje korisnika bazena. Sve to financirat će Grad Samobor u iznosu od 600 tisuća kuna, a dio radova zakupnik, odnosno Ustanova sportski objekti Samobor u iznosu od 450 tisuća kuna.

Radove na sanaciji velikog i malog bazena te na sanaciji opločnika i rekonstrukciji oborinske odvodnje izvest će VM Gradnja Bregana, a započinju već u ponedjeljak, 25. ožujka. Završetak je planiran do početka sezone kupanja, odnosno početka lipnja. Nadzor je povjeren samoborskom Projektnom birou Šport projekt.

Tijekom 2019. godine u planu je i izrada projektne dokumentacije za daljnje uređenje bazena u skladu s programom razvoja Športsko-rekreacijskog centra Vugrinščak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.