Najnovije

Održana sjednica samoborskog Vijeća za prevenciju

21. ožujka 2019.
Komentari isključeni
502 Pregleda

Sjednica Vijeća za prevenciju održana je danas u Gradskoj vijećnici. Zamjenica gradonačelnika, ujedno i predsjednica Vijeća, Sanja Horvat Iveković, pozdravila je okupljene članove i zahvalila im na uspješnoj suradnji u realizaciji Plana za 2018. godinu.
Vijeće za prevenciju osnovano je u cilju razvoja programa prevencije kriminaliteta na području Grada Samobora, a radi zaštite sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini, kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje različitih tijela vlasti, javnih službi i građana. Program prevencije kriminaliteta obuhvaća maloljetničku delikvenciju, kaznena djela na štetu djece i maloljetnika, zlouporabu droga, suzbijanje nasilja u urbanim sredinama te provođenje drugih mjera radi povećanja razine sigurnosti ljudi i imovine.
Također su predstavljeni podaci o stanju sigurnosti na području Grada Samobora za 2018. godini o čemu su izvijestili načelnik Policijske postaje Samobor Željko Stopić i predstavnik Referade za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo Grada Samobora Zlatko Bašić.
Jedna od točaka dnevnog reda o kojoj je izvijestila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nataša Koražija bila je provođenje aktivnosti usmjerenih na prevenciju problema u ponašanju kod djece i mladih i rano otkrivanje problema, dok je o preventivnom programu GD Crvenog križa Samobor izvijestila ravnateljica Anica Francetić Kufrin.
Pročelnik Juro Horvat predložio je da se ove godine Sajam mogućnosti održi 16. svibnja u organizaciji Policijske postaje Samobor i Grada Samobora, u vremenu od 10 do 13 sati na otvorenim sportskim terenima Sportske dvorane Samobor u sklopu nacionalnog programa Zajedno više možemo. U okviru Sajma, djeca i učenici upoznat će se s radom kulturno-umjetničkih, sportskih i drugih udruga, koje će im predstaviti svoje sadržaje, kako bi za sebe odabrali aktivnosti kojima bi se bavili u slobodno vrijeme.
Prije početka službenog dijela zamjenica gradonačelnika i pročelnik Juro Horvat čestitali su Nataši Koražiji na godišnjoj strukovnoj nagradi Hrvatske udruge socijalnih radnika Jakov Kudrić koju je dobila osobno, te na nagradi koju je dobio samoborski Centar za socijalnu skrb.
foto: Grad Samobor

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.