Radionice nordijskog hodanja u Samoboru

20. ožujka 2019.
Komentari isključeni
489 Pregleda

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ – Samobor, 2. travnja ove godine započinje radionica nordijskog hodanja pod stručnim vodstvom prof.dr.sc. Gordane Furjan-Mandić.

Program radionice obuhvaća 10 jednosatnih edukativnih treninga koji će se održavati svakog utorka s početkom u 19 sati na samoborskom Vugrinščaku.

Nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje, a podrazumijeva hodanje po ravnom ili brdovitom terenu uz posebnu tehniku kretanja, te korištenje za tu svrhu konstruiranih štapova.
Kretanje primjenom tehnike nordijskog hodanja smanjuje mišićnu napetost u vratu i ramenom pojasu, povećava gibljivost kralježnice i gornjeg dijela trupa, jača muskulaturu podlaktice, ramenog pojasa, kao i trbušnu, grudnu i leđnu muskulaturu, jača skočne i koljenske zglobove, smanjuje opterećenje koljenskog zgloba kod osoba s prekomjernom težinom, pri čemu se uporabom štapova povećava sigurnost kretanja na skliskom i neravnom terenu te se povećava potrošnja kalorija za približno 20 % u odnosu na običan hod.

Sudionicima radionice bit će osigurani štapovi za nordijsko hodanje pa je zbog toga nužna prethodna prijava.

Informacije i prijave: Ljiljana Šurbek Bošnjak +38598 622 421

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.