Prozor očinske kuće na fotografijama Lidije Vukčević

19. ožujka 2019.
Komentari isključeni
754 Pregleda

Izložba fotografija Lidije Vukčević “La fenêtre de la maison paternelle” otvara se u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati u Galeriji Montenegrina u Crnogorskom domu u Zagrebu na Trnjanskoj cesti 35.

Znanstvenica i književnica, naša sugrađanka, Lidija Vukčević, od 2012. godine bavi se umjetničkom fotografijom. Ovo je njezina deseta samostalna izložba, a dosad je izlagala u Italiji (Gubbio Expo International), Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Ciklus od 40 fotografija “La fenêtre da la maison paternelle” (Prozor očinske kuće) snimljen je u samoborskoj i crnogorskoj sredini protekle godine. Imenovan je prema Lamartineovoj istoimenoj pjesmi koja povezuje dio njezine romaneskne trilogije Zemlja kava, more tinta, nebo ruzmarin iz 2018., s fotografskim zapisima i motivima doma i zavičaja.

Izložba će ostati otvorena do 4. travnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.