Kreće izgradnja bežične mreže u OŠ Milana Langa

15. ožujka 2019.
Komentari isključeni
500 Pregleda

U sklopu projekta “e-škole” tj. cjelovite informatizacije procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće, Osnovna škola Milana Langa u Bregani dobit će bežičnu mrežu.

Projektni prijedlog za izgradnju bežične mreže u školi u Bregani je napravljen te slijede radovi koji bi trebali biti završeni do ove jeseni. Bezična mreža omogućit lakši rad kako učenicima, tako i učiteljima.

Dodatna pogodnost je što će u sklopu projekta škola u Bregani dobiti i dva zidna monitora – interaktivne ploče (za učionicu informatike i knjižnicu).

Škola u Bregani rado se uključuje i u mnogobrojne globalne akcije te su učenici i djelatnici danas spremno prihvatili poziv da se priključe borbi protiv klimatskih promjena. Nošenjem zelene odjeće dali su svoj obol ovoj velikoj svjetskoj akciji.

Još jedna vijest stigla nam je iz OŠ Milana Langa u Bregani!

Učenici 1. b razreda OŠ Milana Langa iz Bregane su su se preko Skypea povezali s 1. razredom OŠ Frana Galovića iz Zagreba. Tema videokonferencije je bio fašnik. Učenici iz OŠ Frana Galovića su recitirali pokladne pjesme i pjevali Fašničku pjesmu. Učenici iz škole Mialan Langa predstavili su svoje maske, otplesali i otpjevali narodnu pjesmu Tu za repu, tu za len i pričali o nastupu na Samoborskom fašniku.
Učenicima se svidio takav oblik komunikacije. Bilo je to odlično iskustvo za sve učesnike videokonferencije. Na kraju su se pozdravili s nadom u još poneki virtualni susret.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.