Knjiški moljci i Svjetski putnici pokazali da vole hrvatski!

15. ožujka 2019.
Komentari isključeni
490 Pregleda

U okviru programa Volim hrvatski u četvrtak, 14. ožujka na Odjelu za odrasle održan je kviz “Profesore, ne ljuti se!”. U njemu su sudjelovali profesori hrvatskog jezika Irena Šepl, Antun Pavlin, Igor Matijašić i Jadranka Cvek te profesori geografije i povijesti Sanja Dömötörffy, Tomislav Majsec, Sandra Sinković i Sanja Rapljenović, a megdan je pod kontrolom držala Draženka Robotić.

Pred knjižnicom do kraja ispunjenom osnovnoškolcima i srednjoškolcima te pokojim kolegom kvizaša, ekipe Knjiških moljaca i Svjetskih putnika okušale su se u brojnim disciplinama. Trebalo je pokazati snalažljivost na globusu, prikazati sposobnost brzinskog biranja epiteta kao i demonstrirati kreativnu crtu kao što je bilo u zadatku osmišljavanja pjesme na temelju zadanih riječi. Nakon još malo odmjeravanja snaga u pantomimi, crtanju i slaganju riječi, u konačnici su slavili Svjetski putnici. U stvari, slavili su svi, jer se uživalo uz hrvatski jezik.

Tjedan hrvatskog jezika završio je što se konkretnih programa tiče, da podsjetimo, iza nas su izložba Nike Baruna u izlozima knjižnice, radionica Glagoljica u stripu i strip u glagoljici te predavanje o sličnostima i razlikama bugarskog i hrvatskog jezika Ksenije Banović. Ostalo još samo za odraditi nagradnu igru na Facebook stranici Gradske knjižnice Samobor pod nazivom “Osvoji besplatan upis u knjižnicu!”.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.