DVD Sošice priprema proslavu 90 godina rada

14. ožujka 2019.
Komentari isključeni
118 Pregleda

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sošice održalo je proteklog vikenda u vatrogasnom domu svoju redovitu, 89. po redu godišnju skupštinu uz nazočnost 10-ak predstavnika vatrogasnih društava iz žumberačkog kraja. Planovi rada prihvaćeni na ovoj skupštini uglavnom su usmjereni na što svečanije obilježavanje 90. godišnjice rada i djelovanja vatrogasaca iz Sošica – naglasio je predsjednik DVD-a Zdravko Radić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sošice osnovali su 21. prosinca 1930. godine napredni i vrijedni ljudi tog kraja. Njegovi osnivači bili su Janko Hranilović, Marko Peris, Nikola i Petar Radić i Nikica Smičiklas, a u rad društva uključivali su se brojni mještani različitih zanimanja, od trgovaca, ugostitelja i zemljoradnika do učitelja.

Milan Radić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.