Svjetlopisni povratak na Camino

11. ožujka 2019.
Komentari isključeni
856 Pregleda

U planinarskom domu Cerinski vir u subotu je otvorena izložba fotografija Damira Barešića kojom autor predstavlja dio svojih svjetlopisa nastalih tijekom hodočašća svetom Jakovu u Santiago se Compostela.

Na početku je sve prisutne pozdravio vjeroučitelj Radovan Librić predstavljajući autora izložbe i susrete s njim u okvirima projekata Bratovštine svetog Jakova apostola. Između ostalog, govoreći o fotografijama Damira Barešića, naglasio je važnost susreta na Caminu rekavši da to ostavlja trag koji ponekad traje cijeli život, dok su ove fotografije poveznice s tekstovima evanđelja.

O izložbi i važnosti višestoljetnog hodočašća u Španjolsku na grob svetog Jakova te povijesnom kontekstu hodočašća govorila je likovna kritičarka i književnica Lilijana Domić naglasivši kako kroz fotografije Barešić uvlači sve nas u svoja hodočašća i na mjesta koje je on posjetio.

Na kraju se okupljenima obratio i autor izložbe i pozvao sve da u sljedeća tri mjeseca dođu na Cerinu i razgledaju fotografije te na taj način uđu zajedno s njim na put hodočašća.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.