Knjiga sjećanja i maštanja

8. ožujka 2019.
Komentari isključeni
118 Pregleda

U Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor sinoć je predstavljena knjiga autorice Nevene Skočić. Riječ je o njezinom književnom prvijencu naziva “Što ne znaš, ne boli”. Knjiga je to o ženi 21. stoljeća, u kojoj je opisan moderan brak, rutina svakodnevice i pokušaj da joj se odupremo, kao i situacije s kojima se suvremena žena susreće i odlično nosi, a prati modernu ženu koja ode na službeni put i upozna stranca koji joj život okrene naglavačke. -To je istovremeno i knjiga sjećanja i maštanja, sapunica u koju sam u samo 100 sati pisanja pretočila ono što sam željela reći i o sebi i životu oko sebe – rekla je na promociji autorica.

Kao i Nina, koja je središnji lik knjige, i Nevena je rastrgana između želja i mogućnosti, poslovnog i obiteljskog, a jednako je zanimljiva i po tome što se, mahom u muškom društvu, bavi organizacijom automobilističkih utrka. To je publici približio Trpimir Vicković Vicko napomenuvši da Nevena Skočić i Samobor nosi u srcu i to još od srednjoškolskih dana jer je srednju školu pohađala baš ovdje. Potiho je dodala da se drugdje nije uspjela upisati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.