Fašničke nagrade spremne su za podjelu, lomača čeka Princa, a Let 3 i El Combo jamče dobru zabavu

4. ožujka 2019.
Komentari isključeni
900 Pregleda

Stigao je i trenutak za veliku završnicu na 193. Samoborskom fašniku! Ove godine pod sloganom “posel se deli na fašničkoj baušteli”, u Fašničkoj Republici svoja su radno-zabavna mjesta našle nebrojene maškare iz cijele Hrvatske i Slovenije, a Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal za sve su bili pripremili dva vikenda besplatne lude zabave za velike i male.

No, stigao je trenutak za svođenje računa i to na pokladni utorak, 5. ožujka, kad će u skladu s tradicijom Princ morati stati pred narod i objasniti sve nepotizme, korupcije, sumnjive transakcije, nekretninske malverzacije i ine makinacije koje mu se stavljaju na teret. Prema najavama fašničkih pravosudnih tijela, tu ni sinkopa neće pomoći, lomača je već spremna, Princu se plamen sprema oko 21 sat na Trgu fašničkih velikana u centru Samobora!

Kao uvod u suđenje Princu, od 18 sati s koncertom će započeti Roko Vušković, a od 19 sati po posljednji put kreće fašnička povorka sastavljena od finalista izbora za najbolje pojedinačne, skupne i obiteljske maske, pobjednika natjecanja ugostitelja za najuređeniji lokal kojima pripada nagrada Srakino gnezdo, najboljih mjesnih odbora te ostalih veseljaka spremnih na završno druženje pod maskama.

Na središnjoj pozornici dijelit će se nagrade najboljima, uključujući i Fašničke Galge za poseban doprinos Samoborskom fašniku te pobjednicima Fašničke putovnice koji su marljivo obilazili samoborske lokale, a finalisti izbora za naj maske još će se jedanput predstaviti ocjenjivačkom sudu i fašničkom puku.

Potom slijedi suđenje koje će završiti u plamenu i uz veličanstveni vatromet, a nakon toga vatromet glazbe na pozornici spremaju Let 3 i El Combo koji će publiku zabavljati do kasnih noćnih sati.

Zabava će se nastaviti i po samoborskim ugostiteljskim objektima koji će raditi produljeno, a od 15 sati neće se naplaćivati parkiranje u Samoboru. Vrijeme je da se po posljednji put stavi maska na lice i uživa u velikoj završnici 193. Samoborskog fašnika uz dobro, staro geslo: “bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik”!

Organizator 193. Samoborskog fašnika, koji se ove godine održava po sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, Turistička je zajednica Grada Samobora, a pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.

Sve informacije nalaze se na službenoj web stranici www.fasnik.com kao i na društvenim mrežama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.