Mjesni odbor Rude slavio u natjecanju mjesnih odbora!

3. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.606 Pregleda

Druge fašničke nedjelje fašničkom puku i strogom ocjenjivačkom žiriju svoje su viđenje aktualnih događanja prikazali mjesni odbori Konščica, Hrastina, Rude i Celine.

Ekipa iz Konščice prikazala je dio pronatalitetne politike i kako uz pomoć bebomata dobiti dijete iz epruvete te pokazali prometnu inovaciju – raketu.

Iz Hrastine su stigli Egipćani kako bi riješili problem iseljavanja, a uz faraona nad faraonima predstavili su i modernu burzu.

Iz Ruda su pak stigli brojni Kinezi, jer su umjesto Hrvata zaposlili Azijate. Kineska delegacija predsjednici Kolindi predstavila je projekte gradnje i suradnje, od Pelješkog mosta do Sljemenske žičare.

Na kraju je ekipa iz MO Celine problem vraćanja, a ne bježanja iz Hrvatska rješavala otvaranjem radnih mjesta u Samoborskom ritu.

Odmah po završetku nastupa mjesnih odbora sastao se i stručni ocjenjivački sud u kojem su presudnu ulogu imali fašnički suvereni, a nakon vijećanja i zbrajanja ocjena pala je odluka da prvo mjesto i 17.400 kuna pripada MO Rude, drugo i 15.400 kuna Hrastini, a treće mjesto i 12.400 kuna Konščici, dok svi ostali dijele od 4. do 7. mjesta te svakome pripada 11.200 kuna.

Završetak programa obilježile su Slavonske lole, a nakon njihovog nastupa pred brojnim fašničkim pučanstvom predstavile su se pojedinačne i grupne maske koje su hvatale svoju priliku za nastup u finalu izbora u utorak i osvajanja vrijednih nagrada.

Ovogodišnje 193. izdanje Samoborskog fašnika završava u utorak, 5. ožujka kada će fašnički suvereni Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal morati okončati svoju vladavinu. No, program od 18 sati na Trgu fašničkih velikana garantira dobar provod i ludu zabavu. Prvo će publiku zagrijati mladi Samoborac Roko Vušković, od 19 sati slijedi dodjela nagrada za Fašničke galge i Srakino gnezdo, bit će proglašeni najbolji mjesni odbori te najbolje maske – obiteljske, grupne i pojedinačne, koje će osvojiti bogate nagrade. Vrhunac večeri bit će suđenje Princu Fašniku, vatromet i za kraj – koncert Leta 3 i El Comba.

Foto: Edin Tuzlak
Anja Franić Modrić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.