Baušetlska revija malih zanimanja

3. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.457 Pregleda

Najosunčanija, najšarenija, najraznovrsnija, najvedrija, a možda i najbogatija dosad bila je jutrošnja dječja fašnička povorka, u kojoj su se našli naši samoborski osnovci iz 5 škola, Bogumila Tonija, Milana Langa iz Bregane, Rude, Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem i iz škole Samobor. Na zamaskirani Trg fašničkih velikana dozvao ih je pjesmom Dječji zbor Pikići, a povorku su predvodile rasplesane Srake reperice.

Bogumilci su bili prvi na redu sa 7 skupina koje su sve zajedno činile Poštarsku bajku.

Uslijedio je scenski nastup Langovaca s čak 10 skupina sa zanimanjima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Rudari su se predstavili kao Zdravoljubci, a Svetomartinščani su izveli Baltazarovu reviju.

Na kraju je ostala dilema, “Putujemo ili ostajemo”, ali ju je razriješila Osnovna škola Samobor.

Dvosatni bogati revijalni scensko-glazbeni program koji je slijedio ovogodišnji fašnički slogan “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, a u kojemu je nastupilo 500-tinjak mališana, pratilo je mnoštvo mama, tata, baka, djedova, sestara, braće i drugih fašničkih veseljaka.

Sve sudionike dječjeg fašnika iz naših škola Turistička zajednica grada Samobora, kao organizator Fašnika, nagradit će autobusnim izletom prema želji djece.

Za kraj sve je razveselio bauštelski Cirkokolaž Matije i Tatjane Vuletić, odnosno samoborske udruge Cirkultura.

Snimili:
Kruno Solenički
Edi Kirschenheuter

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.