Zaredali se požari na otvorenom zbog neopreznog spaljivanja bilja

1. ožujka 2019.
Komentari isključeni
704 Pregleda

Samoborski vatrogasci jučer su imali pune ruke posla, a sve zbog neopreznog spaljivanja biljnog otpada.

Vatrogasci DVD-a Rude prvo su gasili požar suhe trave i raslinja u Melinju! Vatra je prijetila proširenju na šumu i napušteni objekt u neposrednoj blizini, a nakon što su taj požar ugasili zaprimili su novu dojavu o drugom požaru koji je prijetio kućama iznad crkve u Rudama! Ista ekipa uspješno je ugasila i taj požar.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe naše grada zajedno s vatrogascima iz DVD-a Samobor, Molvice i Galgovo uspješno su ugasili veliki požar u Konšćici koji je sinoć izbio zbog spaljivanja bilja, a počeo se širiti na šikaru i prijetio stambenim objektima.

I na Savrščaku je sinoć izbio požar koji su uspješno ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Vrbovec i Bregana.

Dva su se požara sinoć dogodila i u Molvicama, a intervenirali su uz profesionalne vatrogasce i vatrogasci iz DVD-a Molvice i Samobor.

U zadnja dva tjedna na samoborskom području dogodilo se 13 požara na otvorenom koji su izmakli kontroli pa vatrogasci apeliraju na građane da se pridržavaju propisa i poduzimaju sigurnosnih mjere prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenom prostoru.

Foto: DVD Rude

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.