Projekt energetske obnove zgrade Područne škole Kerestinec

1. ožujka 2019.
Komentari isključeni
645 Pregleda

U prostorijama Područne škole Kerstinec jučer je održana konferencija za novinare povodom početka radova na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Kerestinec.

Uz predstavnike medija, konferenciji za novinare nazočili su zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić, predstavnici tvrtke Mplan koja je izradila projekt i koja je nadzor na projektu, te predstavnici tvrtke Spektar Gradnja iz Zagreba koja je izvođač radova.

Projekt „Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec” uvodno je prezentirala ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić pri tome istaknuvši kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, modernizaciju sustava rasvjete s LED tehnologijom, te rekonstrukciju radijatorskog grijanja i postrojenja kotlovnice s prenamjenom na plinsko grijanje. Tom prilikom zahvalila je svim sudionicima u projektu, a posebice Gradu Svetoj Nedelji koji uvijek stoji na raspolaganju za bilo kakvu problematiku. Voditelj projekta, stručni suradnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje, Damir Zurovec istaknuo je da će se uz navedene radove izvesti i radovi zamjene poda odnosno postava parketa, obnovit će se sanitarni čvorovi, te cijela škola će se oličiti.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.756,593,95 kuna, a isti se sufinancira iz sredstava EU fondova kroz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa „Konkurentnost i Kohezija„ – KK.04.2.1.04.0096 – u iznosu 846.853,95 kuna. Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u omjeru 50-50% sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja (954.869,69 svaki). Radovi su počeli u studenome 2018. godine, dok je završetak istih predviđen za rujan 2019. godine.

„Izuzetno sam ponosan da su u tijeku radovi na energetskim obnovama objekata u Svetoj Nedelji. Završili smo energetsku obnovu objekta Rakitje Dječjeg vrtića Slavuj, radovi na energetskoj obnovi škole u Kerestincu su u punom jeku, a započeli su i radovi na energetskoj obnovi objekta matične škole Sveta Nedelja. Važno je naglasiti da će se projektom energetske obnove zgrade Područne škole u Kerestincu, uz smanjenje troškova energenata, osigurati bolji uvjeti školovanja našim učenicima, ali i uvjeti rada nastavnicima i školskom osoblju. Zahvalio bih se još jednom Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Zagrebačkoj županiji, kao i samoj osnovnoj školi Sveta Nedelja na odličnoj suradnji u provođenju projekta“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Dario Zurovec.

Pohvale projektu uputila je i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pri tome istaknuvši kako Zagrebačka županija kao osnivač škola na području Svete Nedelje uvijek podržava projekte kojima će se osigurati bolji uvjeti kako za učenike tako i za nastavnike. Za energetsku obnovu zgrade Područne škole u Kerestincu Zagrebačka županija izdvojila je, kao i Grad Sveta Nedelja, gotovo milijun kuna.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.