Počinje drugi fašnički vikend!

1. ožujka 2019.
Komentari isključeni
1.437 Pregleda

Danas počinje drugi, a ujedno i udarni fašnički vikend pa se u našem gradu ponovno očekuje mnoštvo posjetitelja koji će uživati u bogatom fašničkom programu. Na Trgu fašničkih velikana večeras oko 18 sati zasvirat će Fakini, a potom će fašničku pozornicu zauzeti gostujuće skupine. Nakon izbora maski, oko 20 sati, počinje koncert klape Intrade.

Subotnji program nudi dvostruku glazbenu poslasticu, uz nastupe Songkillersa u 16.30 i TBF-a u 20 sati. Dječji fašnik počinje od 10.30 uz sudjelovanje gostujućih vrtića, zborova i plesnih klubova, a u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić u 11 sati kreće i novi Srakotrk, orijentacijska utrka za mališane kroz Fašničku Republiku. Poslijepodnevni program nastavlja se nakon koncerata, pa od 18.30 stižu gostujuće maškare iz cijele Hrvatske, a uoči završnog koncerta TBF-a održat će se i novi krug izbora najboljih maski.

Nedjelja, 3. ožujka, bit će već tradicionalno najveseliji, najšareniji i najradosniji dan 193. Samoborskog fašnika jer u 10.30 počinje veliki mimohod maškara iz samoborskih osnovnih škola. Tisuće mališana prolazit će središtem Fašničke Republike i predstaviti se programom na središnjoj pozornici. Poslijepodnevni program nudi od 15 sati drugi dio predstavljanja samoborskih mjesnih odbora kroz satirične igrokaze i alegorijska kola, a s njima dolaze mjesni odbori Konšćica, Hrastina, Rude i Celine.

Nedjeljni glazbeni gosti su Slavonske lole od 17 sati, koje će zaključiti drugi vikend fašničkog druženja i najaviti kratki predah prije velike završnice koja nas čeka na pokladni utorak, 5. ožujka. A toga dana nastupa i LET 3 i El Combo.

TKO SE MASKIRA PROFITIRA!

Tko se maskira taj na Samoborskom fašniku profitira, jer organizatori su za najbolje pojedinačne, grupne i obiteljske maske osigurali vrijedne nagrade. Svi koji žele sudjelovati u večerašnjem izboru maski trebaju u 19 sati doći kod glavne fašničke pozornice i javiti se fašničkim likovima. Najmaštovitijima, najzabavnijima i najzanimljivijima pripast će vrijedne nagrade u velikoj završnici 193. Samoborskog fašnika na Pokladni utorak, 5. ožujka. Nagrade su ljetovanja i putovanja, poklon bonovi od više tisuća kuna, konzumacija u samoborskim lokalima, razne ulaznice i članarine te još mnogo toga. Kompletan popis nagrada, sponzora kao i propozicije natjecanja nalaze se na službenoj web stranici Samoborskog fašnika www.fasnik.com.

FAŠNIČKA PUTOVNICA

Do utorka, 5. ožujka vrijedi obići samoborske ugostitelje koji su uključeni u Fašničku putovnicu – Radnu knjižicu. Vrlo je jednostavno, dođe se u lokal, naruči se nešto, dobije se pečat i ispunjena knjižica s najmanje 11 od 14 pečata dostavlja se na bilo koji način u Ured Turističke zajednice (Trg kralja Tomislava 5) prije zatvaranja 193. Samoborskog fašnika! Punktovi su ovi: Krčma Gabreku 1929., Hotel Lavica, Kavana Livadić, Samoborska klet, Caffe bar Melin, Havana caffe bar, 2CV Pub Fontana, Irish pub Scout club, Pivovara Razum, Caffe bar Gradna, Caffe bar Katarina, Caffe H2O bar, Petar Pan fast food i Fast food D&D. Najsretnijima koji budu izvučeni iz fašničke kutije posljednjeg dana Samoborskog fašnika, u utorak, 5. ožujka pripadaju također putovanja i vrijedni poklon bonovi.

BESPLATAN PARKING

Parkiranje se danas više ne naplaćuje u našem gradu. Parking će biti besplatan i sutra i u nedjelju cijeli dan, uz napomenu da će se sutra naplaćivati samo na samoborskom sajmištu. Za vrijeme trajanja fašničkog programa danas od 17 sati za sav će promet biti zatvoren uži dio grada pa se vozači pozivaju da poštuju posebnu prometnu regulaciju.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.