Motivacijska radionica za nezaposlene

1. ožujka 2019.
Komentari isključeni
629 Pregleda

Klub za zapošljavanje – RADO održao je ovaj tjedan u prostoru Udruženja obrtnika Samobor prvu motivacijsku radionicu za nezaposlene osobe s područja Samobora i Svete Nedelje. Radionicu su vodili stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj Liljana Buhač i voditelj Kluba RADO Krunoslav Knežević. Ciljane skupine ove motivacijske radionice bile su mladi do 29 godina te stariji od 50 godina. Polaznici su bili raznih zanimanja poput strojarskog tehničara, fizioterapeuta, ekonomista, upravnog službenika i drugi.

Radionica je omogućila sudionicima mogućnost samoprocjene i stjecanja osnovnih znanja u vidu snalaženja na tržištu rada i traženja zaposlenja poput učenja poslovne komunikacije, naučili su kako se predstaviti poslodavcu, na koji način planirati karijeru i mnoge druge vještine. Cilj radionice bio je motivirati i osvijestiti individualne sposobnosti polaznika unutar trenutnog tržišta rada s naglaskom na stjecanje samopouzdanja, usredotočenost, strpljenje, motivacija, smjer motiviranja, prepoznavanje ega kao prepreke u traženju posla te osvješćivanje vlastitih vještina. Kandidati su vrlo aktivno sudjelovali u raspravljanju o temama te su iznosili i razmjenjivali osobna iskustva.

U zadnjih godinu dana na području Samobora i Svete Nedelje otvoreno je više od 100 novih obrta, a problem nedostatka radne snage najviše je vidljiv u obrtničkim zanimanjima za kojima postoji velika potražnja. Udruženje obrtnika Samobor zato radi na povezivanju poslodavaca i nezaposlenih osoba, a sljedeća motivacijska radionica za nezaposlene održat će se 8. ožujka, također u prostoru samoborskog obrtničkog udruženja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.