Osim za umirovljenike, samoborske uskrsnice i za osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje

28. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.207 Pregleda

Nakon što je gotovo 1500 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama u povod nadolazećeg blagdana. No, osim umirovljenika, uskrsnice će po prvi put dobiti i osobe s invaliditetom te nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata. Za isplatu uskrsnica u gradskom proračunu osigurano je pola milijuna kuna. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad iznimne kvalitete života. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Grad Samobor obavještava umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do dvije tisuće kuna, da pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju od sutra, 1. ožujka, pa do petka, 22. ožujka. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice, odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2019. godine, potvrdu o visini dohotka i primitaka za siječanj ili veljaču 2019. godine što se odnosi na osobe s invaliditetom i na nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80 posto na više i presliku rješenja ili potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata uskrsnica bit će u poslovnici FINE u Samoboru, u vremenu od 29. ožujka do 20. travnja. Grad moli sve da se pridržavaju tih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom im se želi uljepšati predstojeće uskrsne blagdane. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona 33 78 132.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.