Nastavlja se “posel pod maskama na fašničkoj baušteli”

28. veljače 2019.
Komentari isključeni
769 Pregleda

Prvi vikend u ožujku ponovno nudi okupljanje u gradskom središtu pod sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, na cjelodnevnoj zabavi za male i velike maškare na 193. Samoborskom fašniku. Već se jasno naziru i prvi rezultati rada nove vlade na čelu s Princom Fašnikom, Srakom, Sucem i Fiškalom, za Fašničku Republiku pripremljen je dolazak novih gostujućih skupina iz cijele Hrvatske (Župe Dubrovačke, Pule, Opatije, Brača, Karlovca, Bjelovara i drugih gradova…), polaznici vrtića i osnovnih škola predstavit će se u svojim prijepodnevnim povorkama, mjesni odbori nabavili su nove avione, štandovi su popunjeni novim porcijama krafni i ostalih delicija, a ugostitelji i dalje rade produljeno uz besplatan parking tijekom održavanja fašničkih programa.

Početak vikend druženja pripremljen je za sutra od 18 sati na Trgu fašničkih velikana kad se očekuje dolazak gostujućih skupina, a nakon izbora maski, oko 20 sati, počinje koncert klape Intrade.

Subotnji program nudi čak trostruku glazbenu poslasticu, uz nastupe Endija u 14 sati, Songkillersa u 16.30 i TBF-a u 20 sati. Dječji fašnik počinje od 10.30 uz nastupe gostujućih vrtića, zborova i plesnih klubova, a u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić u 11 sati kreće i novi Srakotrk, orijentacijska utrka za mališane kroz Fašničku Republiku. Poslijepodnevni program nastavlja se nakon koncerata, pa od 18.30 stižu gostujuće maškare iz cijele Hrvatske, a uoči završnog koncerta TBF-a održat će se i novi krug izbora najboljih maski.

Nedjelja, 3. ožujka, bit će već tradicionalno najveseliji, najšareniji i najradosniji dan 193. Samoborskog fašnika jer u 10.30 počinje veliki mimohod maškara iz samoborskih osnovnih škola. Tisuće mališana prolazit će središtem Fašničke Republike i predstaviti se programom na središnjoj pozornici. Poslijepodnevni program nudi od 15 sati drugi dio predstavljanja samoborskih mjesnih odbora kroz satirične igrokaze i alegorijska kola, a s njima dolaze mjesni odbori Konšćica, Hrastina, Rude i Celine. Nedjeljni glazbeni gosti su Slavonske lole od 17 sati, koje će zaključiti drugi vikend fašničkog druženja i najaviti kratki predah prije velike završnice koja nas čeka na pokladni utorak, 5. ožujka.

Za sve posjetitelje svi su programi besplatni, od pratećih dječjih radionica na Trgu Srakinih mališana do velikih koncerata, a svi maskirani slobodni su priključiti se lovu na vrijedne nagrade koje su pripremljene za najmaštovitije. Također i dalje se mogu prikupljati pečati s 14 ugostiteljskih punktova u Fašničkoj putovnici, odnosno Radnoj knjižici. Sve informacije nalaze se na službenoj web stranici www.fasnik.com kao i na društvenim mrežama.

Organizator 193. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora, a pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.

Foto: Edin Tuzlak

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.