Mirni prosvjed ispred Općinskog suda u Samoboru

28. veljače 2019.
Komentari isključeni
3.418 Pregleda

Službenici i namještenici Općinskog suda u Samoboru održali su jednosatni mirni prosvjed ispred ulaza u zgradu Suda u Obrtničkoj ulici. Tihi prosvjed su organizirali, jer traže veće plaće tj. povećanje koeficijenta za obračun plaće.

“Smanjuju nam se prava, umanjuju se plaće i sve druge naknade. Godinama vrijedno radimo za male plaće, pa osobe s više od 30 godina staža imaju plaće 4 000 kuna, a neki s manje staža znatno manje dohotke. Radimo maksimalno i preko svojih mogućnosti i zato tražimo da nam se poveća koeficijent za obračun plaća koji se nije mijenjao više od 10 godina. Iako prosvjedujemo, primamo podneske i hitne slučajeve tako da ovim prosvjedom nismo omeli rad Suda. Želimo da se čuje za nas, jer godinama smo zaboravljeni od čitavog pravosuđa i države. Vrijedi smo, sposobni i iskusni, ali potplaćeni službenici – kaže Đurđa Gamilec koja ima 35 godina radnog staža na Općinskom sudu u Samoboru.

“I u drugim gradovima Hrvatske prosvjeduju kolege koje rade na Sudovima, jer želimo da se konačno krene rješavati ovaj problem. Očekujemo od Ministarstva pravosuđa, Vlade i svih nadležnih institucija da nešto učine. Želimo po tiho da nas svi čuju jer pucamo po šavovima” – dodaje Zvjezdana Vlahović.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.