Male maškare okupirale Samobor!

24. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.647 Pregleda

Veselo, šareno i raspjevano je i danas u Slobodnoj fašničkoj republici! Prijepodnevni program na glavnoj fašničkoj pozornici otvorio je Dječji zbor Smješak.

Pjesmom i maskama sve su oduševili, a što sve može dječja mašta pokazali su i mališani iz samoborskih dječjih vrtića. Brojne grupe nastupom i kostimima oduševili su mnoštvo na Trgu fašničkih velikana.

Tako su glavnom fašničkom pozornicom prodefilirale maske kiše, gljive, građevinci, slikari, dalmatineri, roboti, astronauti, zebrice, zdravoljupci, glazbene note, djeca svijeta, afrikanci, vilenjaci i druge maske.

Trud, maštovitost i kreativnost mališana kao i odgajateljica u vrtićima publika je nagradila velikim pljeskom, a organizatori domaćim krafnama.

Nakon nastupa mališana iz samoborskih dječjih vrtića na Trgu fašničkih velikana održana je Bauštelska utrka! Vozili su se bagerčići, a u konkurenciji 5 ekipa iz samoborskih dječjih vrtića nakon pripetavanja pobijedila je ekipa iz Dječjeg vrtića “Osmijeh”, a najbolje je žmirečki bager vozio i kuću trokatnicu sagradio Hrvoje Mislović uz asistenciju i koordinaciju Dijane Vraneković. Tako su i roditelji sudjelovali u fašniku i pokazali da se raditi, ali i zabavljati mora, pogotovo u fašničko vrijeme!

Mališani sudjelovati mogu i u radionicama koje u Fašničkom učilištu za djecu organiziraju Udruge Surla i Plavi Bor, a u ovogodišnjem Samoborskom fašniku sudjeluje i Športsko građevinska akademija Športići.

Na kondicijskom poligonu kod samoborskog kina priredili su, za djecu od 4 do 10 godina, sportske radionice “Zakaj volimo daske i letve”! Razgibajte se i uživajte u sportskim “bauštelskim” disciplinama sve do 16 sati.

Za mališane koji od sporta više vole igru u pijesku na Trgu Srakinih mališana je pješčanik, a za one željne adrenalina tu je Lunapark!

Nedjelja će biti i u znaku mjesnih odbora. Njihova povorka prema Trgu fašničkih velikana kreće u 15 sati i 30 minuta. Dolaze po običaju na atraktivnim alegorijskim kolima, a sve svoje bedastoće na pozornici danas će pokazati Gradska četvrt Južno naselje, mjesni odbori Vrbovec i Medsave te Mjesni odbor Domaslovec.

Mještani gradskih četvrti i mjesnih odbora nastavit će se zabavljati na Trgu kod pošte tj. na Pjaci fašničkih faca, pa ih i tamo možete sresti.

Nakon nastupa mjesnih odbora pozornicu će zauzeti Gazde. Sinoć je publiku rasplesao i raspjevao Neno Belan i njegovi Fiumensi, a kako je sutra radni dan Gazde će nastupiti nešto ranije, dakle oko 17 sati.

Nakon koncerta Gazdi, oko 19 sati, slijedi još jedan izbor maski i traje sve dok vidite i čujete četiri fašnička vlastodršca na pozornici: Princa, Sraku, Suca i Fišakala. Nagrade za najbolje maske su bogate i zato uljepšajte se i dođite na pozornicu i pred publiku!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.