Najnovije
Petero novozaraženih u Samoboru (15. kolovoza 2020. 11:30)
Zatvorena cesta Gabrovica – Koretići (15. kolovoza 2020. 10:44)
Isključenja struje 17. i 18. kolovoza (15. kolovoza 2020. 07:57)
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)

“Leteći” mjesni odbori i Gazde za kraj prvog fašničkog vikenda

24. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.446 Pregleda

Nakon glazbenog predaha između fašnika za male i fašnika za velike, uz grupu Od sumraka do zore, smijeh i razbibriga nastavili su se tijekom današnjeg nastupa mjesnih odbora i gradskih četvrti. Uz alegorijska kola na pozornici su svoj program izveli Gradska četvrt Južno naselje, zatim udruženi mjesni odbori Vrbovec i Medsave te samostalno Domaslovec. U skladu s fašničkom tradicijom, šaljivih kritika ni ovaj put nisu bili pošteđeni oni za koje se često misli da su nedodirljivi.

Tako je Južno i nimalo tužno naselje na 193. Samoborski fašnik stiglo u najnovijim F19 avionima, o kakvima neki mogu samo sanjati, a onda su uz pomoć predsjednice prikazali i cijelu svoju preostalu flotu.

Mjesni odbori Vrbovec i Medsave u svom su zajedničkom nastupu pokazali “Srakođet” te organizirali zapošljavanje za svoju flotu, no posao ni ovaj put nisu dobili oni s najboljim kvalifikacijama, nego oni s najboljim vezama.

Na kraju prvog kruga predstavljanja mjesnih odbora, Domaslovčani su također poletjeli, ali s guskama, koje su odlučili vratiti u svoje mjesto. Prikazali su i nova zanimanja koja se mogu povezati uz to, kao i brojne druge mogućnosti zapošljavanja.

Glazbeno finale i točka na kraju prvog fašničkog vikenda bila je općenarodna veselica uz legendarne Gazde, a svoj put do finala izbora najboljih pojedinačnih, grupnih i obiteljskih maski našlo je još nekoliko maskiranih posjetitelja Samoborskog fašnika.

Tijekom novog tjedna fašnički program će formalno mirovati, a u velikom stilu vratit će se ponovno u dane vikenda. Tako će u petak, 1. ožujka, program na Trgu fašničkih velikana početi u 18 sati uz glazbu Fakina i nastup plesnih skupina, od 19 sati predstavit će se maskirani u borbi za bogate nagrade, a tu večer će zaključiti Klapa Intrade, koncertom od 20 sati.

Aktivna će biti i Fašnička patrola koja će tražiti najbolje dnevne maske među publikom, a cijelo vrijeme trajanja Fašnika, posjetitelji mogu vrijedno skupljati pečate u svoju Fašničku putovnicu, tj. Radnu knjižnicu obilazeći ugostiteljske objekte navedene u njoj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.