Aktualne teme za stručnjake u programu psihologije

21. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.073 Pregleda

U okviru programa 12. tjedna psihologije jutros su u Bunkeru održana predavanja za stručnjake u organizaciji Centra za socijalnu skrb Samobor, Sekcije za psihologiju obitelji, braka i partnerstva te Pučkog otvorenog učilišta Samobor. O “Suvremenoj konceptualizaciji dobrog roditeljstva i programi podrške roditeljstvu” govorila je doktorica znanosti Nina Pećnik isa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, a temu o “Privrženosti i visoko konfliktnim razvodima” obradila je magistrica psihologije Ella Selak Bagarić iz Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba. Predavanja su bila namijenjena psiholozima, studentima psihologije, socijalnim radnicima te srodnim strukama iz sustava socijalne skrbi, zdravstva, odgoja i obrazovanja i nevladinog sektora.

Stotinjak stručnjaka iz Samobora i cijele Hrvatske došlo je čuti više o ovim vrlo aktualnim temama vezanim uz njihov svakodnevni rad. Nazočne je u ime Grada Samobora pozdravio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, a uime organizatora ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija. Svojim dolaskom i sudjelovanjem u raspravi doprinos su dale savjetnice iz Ureda pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović i Davorka Osmak Franjić te Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS dječjeg sela Hrvatska. U raspravu o povezanosti ovih tema sa svakodnevnim radom u svojim ustanovama uključili su se stručnjaci iz centara za socijalnu skrb, dječjih vrtića i Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Najavljen je i pilot projekt “Rastimo zajedno i mi” za čije provođenje su se educirali stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Samobor. Ovaj program će se početkom ožujka početi provoditi za roditelje i djecu s područja teritorijalne nadležnosti Centra za socijalnu skrb Samobor čime će se našim sugrađanima bar dijelom kompenzirati nedostupnost usluga koje u drugim županijama pružaju obiteljski centri.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.