Najnovije
Sedam odličja za Sakure (20. svibnja 2019. 10:01)
Organizirali i pobjeđivali (20. svibnja 2019. 09:58)
Isključenja struje 21. i 22. svibnja (20. svibnja 2019. 09:22)
Voda koja još nije za piće (20. svibnja 2019. 09:14)
Poticaj za brendiranje Livadića (18. svibnja 2019. 17:15)
Samobor volontira (18. svibnja 2019. 16:57)
Vatru pravilno gasi te sebe i druge spasi (18. svibnja 2019. 16:44)

Tena Pšeničnjak seniorska viceprvakinja države

18. veljače 2019.
Komentari isključeni
259 Pregleda

Judo klub Profectus Samobor nastupio je na seniorskom državnom prvenstvu s 5 natjecatelja od kojih su dvoje mlađi seniori, a ostali još mlađih uzrasta. Ovogodišnji naslov viceprvakinje za Tenu Pšeničnjak i dvije bronce Lare Cvjetko i Katarine Lucije Vuković još su jedan veliki korak naprijed Judo kluba Profectus Samobor.

Šesnaestogodišnja Tena Pšeničnjak je nastupila u kategoriji do 52 kilograma i među 8 natjecateljica probila se do finala gdje se sastala s iskusnom Andreom Bekić iz Zagreba. Od početka se vidjela razlika u iskustvu i Tena vrlo brzo gubi borbu te osvaja srebru medalju. Naslov seniorske viceprvakinje Hrvatske za ovu je kadetkinju veliki uspjeh i pokazatelj njezinog napretka.

Profectusova juniorka Lara Cvjetko nastupila je u kategoriji do 63 kilograma. Svoje europske naslove proteklih godina osvajala je u nižoj kategoriji, a sada je odlučeno da u novu sezonu krene s borbama u težoj kategoriji. Prvu je borbu Lara izgubila kontrom nakon neuspješnog napada, pa je natjecanje nastavila u repasažu gdje joj se u borbi za medalju suprotstavila lanjska seniorska prvakinja Krišto iz Splita. Nakon izjednačene borbe, Lara u zadnjoj minuti pojačava napade, baca protivnicu i uspijeva je zadržati u zahvatu držanja do pobjede. Time je obranila prošlogodišnju brončanu medalju na seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Katarina Lucija Vuković je nastupila u kategoriji seniorki preko 78 kilograma u kojoj se sve natjecateljice vrlo dobro poznaju. Na kraju je natjecanje završila s brončanom medaljom.

Dominik Jurković se borio u najbrojnijoj kategoriji do 73 kilograma i prva dva kola ekspresno završio polugama za manje od 30-ak sekundi. Sljedeću borbu gubi, a u repasažu suci čudnim odlukama cjepkaju borbu, u čemu se Dominik nije snašao i na kraju ostao bez plasmana.

Puno se očekivalo od Marcela Škaleca u kategoriji preko 100 kilograma. No, u drugoj borbi, prilikom pada, Marcel je ozlijedio koljeno pa je morao odustati od nastavka natjecanja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.