Najnovije
Sedam odličja za Sakure (20. svibnja 2019. 10:01)
Organizirali i pobjeđivali (20. svibnja 2019. 09:58)
Isključenja struje 21. i 22. svibnja (20. svibnja 2019. 09:22)
Voda koja još nije za piće (20. svibnja 2019. 09:14)
Poticaj za brendiranje Livadića (18. svibnja 2019. 17:15)
Samobor volontira (18. svibnja 2019. 16:57)
Vatru pravilno gasi te sebe i druge spasi (18. svibnja 2019. 16:44)

Počinju upisi u 6. generaciju Škole trčanja Samobor

18. veljače 2019.
Komentari isključeni
294 Pregleda

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja koja počinje 22. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada.

Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i rekreativcima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku.

Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu, kao i ostalim gradovima Hrvatske, no Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor provodi jedinu organiziranu Školu u Samoboru. Ono po čemu se Škola ističe je stručan i kvalitetan program treninga koji provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji.

Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka.
Ove godine Škola trčanja započinje uvodnim sastankom 22. ožujka (petak) te će se održati tri inicijalna treninga nakon toga (ponedjeljak, 25. ožujka, srijeda, 27. ožujka i petak, 29. ožujka).

Treninzi škole trčanja službeno započinju u ponedjeljak, 1. travnja i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19:00 sati.

Osim treninga, povremeno će se održavati i predavanja kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju, opremi, ozljedama, ishrani i sl.

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 3 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja.

CILJ:

Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke.

„Koliko ste puta rekli, “Od SUTRA počinjem trčati”? A to sutra nikako da stigne!
Ne čekajte ni dana više, upišite se u Školu trčanja već danas!“, poručuju organizatori.

Prijavni obrazac nalazi se na linku: https://goo.gl/forms/bUo8DlmJwl02nZxk1, a sve obavijesti šalju se e-mailom.

Više informacija na: [email protected], Facebook stranici Škola trčanja Samobor ili http://kciptsamobor.hr/.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.