Foto. sportnews.hr

Vratio se Niko!

14. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.918 Pregleda

Na Dan zaljubljenih u redove svoje prve nogometne ljubavi, nakon godinu dana izbivanja, vratio se “fantazista”, od milja nazvan “samoborski Pirlo”, Nikica Brujić. Plemeniti veznjak koji je godinama kreirao igru Samobora, proteklu je godinu proveo u redovima zagrebačkog Vrapča, a uoči proljetnog nastavka prvenstva u IV NL-središte Zagreb, odlučio je opet odijenuti samoborski dres i pomoći starim/novim suigračima da sačuvaju četvrtoligaški status.

Njegov povratak osobito je razveselio trenera Davora Matića koji sada ima znatno ojačan vezni red momčadi, budući da su u zimskoj stanci stigla još dva odlična igrača, i to Franjo Kotarski koji se vratio iz Austrije, te Igor Horvat iz Dinama Jakovlje.

Igor Horvat iz vremena kad je igrao u Samoboru

Želju za povratkom u “staro jato” izrazili su i Mihael Klemenčić te Josip Voloder, mladi ali vrlo nadareni igrači ponikli u Školi nogometa NK Samobor, koji su prošlu polusezonu igrali u strmečkoj Savi, a ovih je dana pristupnicu potpisao i 20-godišnji brazilski nogometaš koji igra na poziciji stopera Samuel Fernandes.

Franjo Kotarski, povratnik iz Austrije

Uprava kluba u proteklih je mjesec i pol dana razgovarala s još nekolicinom igrača koje bi rado vidjeli u samoborskoj momčadi (Tomislav Makarun, Domagoj Hasan, Zvonimir Guliš, Dario Salopek , Antonio Regović, Bruno Držić i Filip Brdarić), no končani dogovor na žalost nije postignut, ali ostala su “otvorena vrata” za pregovore tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Što se odlazaka tiče, Samobor su napustili Karlo Kižlin i Karlo Noršić zbog nemogućnosti redovitog treniranja, Andrej Gluić koji se vratio u Kustošiju iz koje je bio posuđen prošle polusezone, Haitem Hanachi koji je sreću odlučio potražiti u Austriji, te Antonio Mišura koji je zatražio ispisnicu, također zbog odlaska u Austriju.

Do početka proljetnog dijela prvenstva Samoborci će odigrati još dvije kontrolne utakmice, u subotu 16. veljače protiv HAŠK-a u Zagrebu od 13 sati, te tjedan dana kasnije, u subotu 23. veljače protiv NUR-a u Zagrebu. Prvi prvenstveni dvoboj naše nogometaše očekuje 2. ožujka na domaćem travnjaku protiv Save iz Strmca.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.