Rijeka stihova Nade Bošković ispunjena sjećanjima

13. veljače 2019.
Komentari isključeni
819 Pregleda

U organizaciji samoborske Matice u utorak, 12. veljače na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor održano je predstavljanje nove zbirke pjesama Nade Bošković. Naziv joj je “Kad proteče rijeka”, a kako je pojasnila sama autorica, posvećena je njenom pokojnom suprugu.

Više o samoj zbirci govorio je urednik izdanja Zoran Perović koji je prvo zahvalio autorici na nizu godina uspješne zajedničke suradnje u samoborskoj Matici da bi potom okupljenima objasnio i detalje o nastanku zbirke. Stotinjak pjesama izbor je iz šireg opusa Nade Bošković, a prema Perovićevim riječima zbirka je podijeljena na četiri dijela kojima je zajednička poveznica refleksivni ton stihova.

Stihove iz zbirke Nade Bošković čitali su tajnica Matice Lada Lokmer, Miroslav Fresl i sama autorica, a u glazbenom dijelu programa nastupili su violinist Ivan Mužanić te pijanistica Željka Vojvoda. Nakon promocije, zbirka “Kad proteče rijeka” Nade Bošković, mogla se i kupiti.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.