Najnovije

Sveta Nedelja – domaćin skupštini Saveza hrvatskih povijesnih postrojbi

11. veljače 2019.
Komentari isključeni
670 Pregleda

Svetonedeljska garda Petar II. Erdödy bila je ovogodišnji domaćin i organizator godišnje izborne skupštine Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske koja se održala u subotu u Gradskoj vijećnici. Uz predstavnike Saveza i 21 članice saveza, izbornoj skupštini nazočio je i uvodno sve pozdravio svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. -Iznimna mi je čast biti domaćin današnje skupštine i tom prigodom pozdravljam sve članice Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske. Pohvalio bih trud, rad i zalaganje naše Svetonedeljske garde koja nas svojim uzornim djelovanjem svakodnevno prezentira na našim manifestacijama i na događanjima diljem Lijepe Naše – istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Na skupštini je za novog predsjednika Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, umjesto dosadašnjeg Mladena Obradića, izabran Emil Črne, zapovjednik Građanske garde Karlovac.

Nakon podnesenih izvješća o radu dodijeljena su javna priznanja postrojbama s najviše nastupa u 2017. i 2018. godini. Treće mjesto osvojila je Svetonedeljska grada s impozantnim brojem nastupa i sudjelovanja na manifestacijama tijekom 2017. godine.

Nakon završetka godišnje izborne skupštine, članice i predstavnici Saveza te zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak prigodno su položili vijenac i odali počast ispred Spomen obilježja na Svetonedeljskom groblju svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

(Izvor: Grad Sveta Nedelja)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.