Pozivu fašničke vlasti odazvali se i glazbenici – Grdović, Belan, Gazde, klapa Intrade, Songikillersi, TBF, Slavonske lole i Let 3 na 193. Samoborskom fašniku!

11. veljače 2019.
Komentari isključeni
2.383 Pregleda

Glavna nakana osnivanja Slobodne Fašničke Republike Samobor je dobra zabava, a zabava nije potpuna ako ju ne prati odlična glazba. Na 193. Samoborskom fašniku, od petka 22. veljače do utorka 5. ožujka, u dva vikenda cjelodnevne zabave pod maskama, glazbeno navudreni, kao i oni skloni falšanju naći će nešto za sebe.

Pozivu fašničke vlasti odazvali su se silni poznati pjevači, svirači i ostali glazbeni pomagači. Raspored je dogovoren, play liste osmišljene pa nas na Trgu fašničkih velikana i ove nas godine čekaju zvijezde po receptu “za svakog ponešto”; od romantike do funka, od splitskih majstora stihova i “beatova” do tamburice, veselice i klapske pisme, sve do rock eksplozije koja se priprema za sami kraj 193. Samoborskog fašnika.

Naime, konačno je potvrđeno da će vatrometna završnica (doslovno, jer će se stvarno pucati vatromet), na pokladni utorak 5. ožujka, pripasti najoriginalnijem domaćem rock bendu – u Samoborsku Fašničku Republiku dolazi Let 3! Brkati momci iz Rijeke koji desetljećima sviraju, zabavaljaju, a i provociraju, na 193. Samoborskom fašniku našli su svoje prirodno okruženje, s brnjicama ili bez njih.

Što se fašničkih koncerata tiče, otvorenje u petak, 22.2. pripada Mladenu Grdoviću, prve fašničke subote, 23.2. nastupaju Neno Belan i Fiumensi, a u nedjelju, 24.2. za zabavu su zadužene Gazde.

Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 1.3. otvara Klapa Intrade, subota, 2.3. nudi dvostruki glazbeni gušt uz Songkillerse i splitske majstore ritma i rima TBF, dok je u nedjelju, 3.3. red na Slavonske lole, a završnica, dakle utorak, 5.3. pripada Letu 3.

Svi koncerti održavaju se na središnjoj fašničkoj pozornici, na Trgu fašničkih velikana, na kraju službenog programa, oko 20 sati, dok Let 3 nastupa od 21:30 i svi koncerti su besplatni!

Naravno, to još nije sve, jer za čarobne glazbene trenutke za velike i male tijekom fašničkih vikenda pobrinut će se i Roko Vušković, Endi, Kreativni nered, Trilikum, Krivi smjer, Daddy Cool, King Size, Fakini… Plus ulični glazbenici, plus muzika koja će se širiti sa fašničkih štandovai u ugostiteljskim objektima s namjerom da dolazak u Samobor na 193. Samoborski fašnik prođe uz idealnu glazbenu kulisu za sve maskirane posjetitelje.

Organizator 193. Samoborskog fašnika, koji se ove godine održava po sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, je Turistička zajednica Grada Samobora, a pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.