Uspjeh atletičarki i atletičara iz Samobora u dresu Agrama

11. veljače 2019.
Komentari isključeni
708 Pregleda

Samoborka Lorena Bartaković, članica Atletskog kluba Agram iz Zagreba, postala je u subotu kadetska prvakinja Hrvatske na 1500 metara s vremenom 4:55,67 i tako nastavila nizati uspjehe ove godine jer je prije dva tjedna osvojila i juniorsku titulu na dvostruko dužoj dionici. Na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u atletici, održanom u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, nastupilo je više od 600 mladih atletičara i atletičarki iz 46 klubova.

Uz Lorenu Bartaković na 1500 metara natjecala se još jedna Samoborka u dresu Agrama, Nika Šmid, koja je inače mlađa kadetkinja Ženskog rukometnog kluba Samobor, ali povremeno nastupa i za AK Agram. Odličan nastup okrunila je 6. mjestom s vremenom 5:35,28 što govori da se i u ŽRK Samobor dobro radi na fizičkoj spremi.

Na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u atletici natjecala su se i dva Samoborca, koji su također članovi atletskog kluba Agram iz Zagreba Tin Jelić i Lukas Sečen.

Tin Jelić skočio je u vis osobni rekord od 1. 65 m i tako zaslužio naslov kadetskog doprvaka Hrvatske. Tin je, također, i aktivni član KK Samobor.

U skoku u dalj s rezultatom 5,13 m sedmo je mjesto, uz osobni rekord izborio Lukas Sečen, također učenik OŠ Bogumil Toni iz Samobora. Uspjeh je tim veći što je ovo prvo pravo natjecanje na kojem je Lukas sudjelovao u disciplini skok u dalj, nakon pola godine treninga.

Tin i Lukas su bili i članovi tima Agram 2 u štafeti 4×200 m (Filip Szabo, Robert Cerviček, Tin Jelić i Lukas Sečen), gdje su s istrčanih 1:53,50 zauzeli ukupno 5. mjesto.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.